2016-09-29

VANHEMMILLE

Tällä sivulla on lyhyesti selitetty koko tapahtuma ja sen luonne. Mikäli haluat tietää lisää tai jotain jäi epäselväksi, otathan yhteyttä info@viikkilan.com tai suoraan tapahtuman järjestäjiin!

Mikä on ViikkiLan tai VLAN?

ViikkiLan, josta käytetään paljon myös nimeä VLAN on lähiverkkopelitapahtuma (lanitapahtuma eli lanit. Lyhenne tulee termistä Local Area Network). Tiivistetysti ajatus on, että joukko ihmisiä tuo omat tietokoneensa samaan tilaan ja pelaa yhdessä erilaisia tietokonepelejä. Lanien viehätys perustuu mahdollisuuteen päästä pelaamaan yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa, saada uusia ystäviä ja seurata kilpapelaamista turnausten yleisönä. Laneille osallistuvaa henkilöä kutsutaan usein lanittajaksi.

ViikkiLan on vuodesta 2015 alkaen järjestetty lanitapahtuma, jota järjestää saman niminen toimintaryhmä, ViikkiLan. Olemme Helsingin kolmanneksi suurin itsenäinen lanitapahtuma. Samankaltaisia pelitapahtumia järjestetään ympäri Suomea ympäri vuoden ja tapahtumien järjestäjät ovat yleensä itsekin aktiivisia lanittajia.

Mitä siellä tehdään?

Pääasiassa laneilla pelataan tietokone- ja konsolipelejä sekä vietetään aikaa samanhenkisten nuorten kanssa. Omilla tietokoneilla pelattavien pelien lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus osallistua turnauksiin (ennakkoilmoittautuminen) sekä seurata mitä muut tekevät.

Onko se turvallista?

Tapahtuma on perusluonteeltaan hyvin rento ja rauhallinen, sekä turvallinen. Sen järjestämisestä vastaavat ympäri vuorokauden tapahtuman kulkua valvovat työntekijät sekä turvallisuudesta vastaavat järjestyksenvalvojat. ViikkiLan järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Tapahtuma on täysin päihteetön.

Tapahtumaan tulee reilu sata pelaajaa sekä lisäksi noin sama määrä katsojia ja valtaosa lanittajista tuo mukanaan arvokastakin tekniikkaa. Laneilla tapahtuvat varkaudet ovat harvinaisia, mutta omasta omaisuudesta on silti syytä pitää huolta. Laneille ei kannata ottaa mukaan suuria rahasummia, eikä omalle konepaikalle kannata jättää helposti varastettavia arvoesineitä, kuten kännyköitä. Tapahtumassa yleistä järjestystä valvovat järjestyksenvalvojat.

Ruokailu ja yöpyminen

Tapahtumapaikkana toimiva Viikin normaalikoulu on aivan Alepa-ruokakaupan vieressä. Omien eväiden mukaan ottaminen on suotavaa ja paikalla on mikroaaltouuni eväiden lämmittämistä varten. Lisäksi yöllä tapahtumassamme on avoinna kahvio jossa on myytävänä sekä virvokkeita että pientä syötävää. Suosittelemme keskustelemaan nuoren kanssa etukäteen siitä, mitä tapahtuman aikana kannattaa syödä. Tapahtumassa jaksaa pelata paremmin, kun muistaa syödä tarpeeksi.

Moni nauttii laneilla kofeiinipitoisia juomia. Vanhempien olisi hyvä keskustella ennen laneja lastensa kanssa ja sopia, että mikä on sopiva määrä kahvia tai energiajuomaa laneilla. Haluamme painottaa, että paras keino väsymyksen torjumiseen ja hauskanpidon takaamiseen on nukkua riittävästi tapahtuman aikana!

Laneilla on mahdollisuus yöpyä lattiamajoituksessa tapahtumapaikalla. Nukkumatilat on muusta lanipaikasta hiukan erillään, ja on täten mukava ja rauhallinen paikka nukkua. Salissa käy useamman kerran yön aikana valvojia. Tilassa on useita makuualustoja lainattavana, mutta oman makuupussin ja/tai -alustan mukaan ottaminen on suositeltavaa.

Mitä sinne on syytä varata mukaan?

Lanittaja tarvitsee mukaansa tietokoneen, näytön, hiiren, näppäimistön, kuulokkeet ja tarvittavat johdot. Tärkeää on varmistaa, että mukaan tulee riittävän pitkä verkkojohto (5-10m) sekä ainakin kolme pistorasiaa sisältävä jatkojohto (noin 3m, jokaiselle on vapaana yksi pistorasia josta haaroitetaan omalla jatkojohdolla omille laitteille sähköt). Tämän lisäksi mukaan tulee ottaa ruokaa ja juomaa sekä yöpymisvarusteet. Laneilla on suihkumahdollisuus, joten pyyhe ja peseytymisvälineet tulevat myös tarpeeseen. Omat tavarat kannattaa pakata reppuun tai kassiin, jolloin ne kulkevat kätevästi mukana ja pysyvät myös turvassa. Tietokone kannattaa suojata hyvin kuljetuksen ajaksi. Osallistujan kannattaa tarkistaa info-sivulla oleva muistilista, jotta kaikki tarvittava on huomioitu tapahtumapaikalle tullessa! Myös pieni määrä rahaa on hyvä ottaa mukaan, jotta tarvittaessa voi ostaa syötävää nälän yllättäessä.

Osallistuminen

Osallistujat maksavat ja varaavat tietokonepaikat lipunmyyntijärjestelmämme kautta, josta lisätietoa löydät liput-alasivulta. Myymme liput yleisiä hintoja halvemmalla, koska tapahtumamme on voittoa tavoittelematon. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy eli klo 11-22 alueella voi vapaasti liikkua ilman konepaikkaakin. Turnauksia mahtuu katsomaan jopa 500 ihmistä kerralla. Klo 22 jälkeen joudumme turvallisuussyistä sallimaan alueella oleskelun vain lanilipun omistajille.

Lisätietoa

Mikäli jokin jäi epäselväksi tai haluaisit kysyä jotakin, ota yhteyttä info@viikkilan.com tai suoraan tapahtuman järjestäjiin.